Muziekcommissie

* Paul Aendenroomer
* Mariëlle Geuns

MC Nieuws

Voor onze fanfare staan er de komende zes weken hele mooie uitdagingen voor de boeg. Onze repetities zullen natuurlijk grotendeels in het teken staan van onze concoursdeelname, met als  tussendoortjes Allerzielen en het Caeciliafeest, en dan het Herfstconcert waar we werken met de zangeres Vera Rademaekers zullen presenteren.
In het voorjaar hebben we op een ontspannen manier toegewerkt naar het Peeltoernooi waar de uitdaging lag om beide concourswerken te kunnen uitvoeren. Dat is gelukt. Een kleine tegenvaller voor onze fanfare was hierna het wegvallen van 8 muzikanten! die origineel mee zouden gaan. Om uiteenlopende redenen kunnen Miriam Gabriëls, Geer Beeren, Lianneke Aendenroomer, Dolly Haselager, Miet Joriskes, Harrie Leijssen, Erik Eggelen en Jeroen Gabriëls niet mee doen. Dit heeft voor onze MC een flinke uitdaging opgeleverd, die bij het ter perse gaan van dit artikel nog niet compleet was ingevuld. Mede door het dus wegvallen van enkele muzikanten was er een ietwat stroeve start na de vakantie. De hoop was er dat de marathonrepetitie van 1 oktober een kentering zou brengen in de beleving van de leden naar het concours toe. De marathonrepetitie kunnen we als geslaagd betitelen, en het feit dat er op de eerste repetitie na deze marathon maar twee leden afwezig waren, lijkt erop dat onze hoop bevestigd wordt. Zo’n bijna complete repetitie maakt dat er veel meer en beter gesleuteld kan worden aan de werken, en dit is essentieel willen we er allemaal een geslaagd concours van maken. Wat hebben we nog in de planning staan in aanloop naar het concours:
* Registerrepetities waarvan er al verschillende zijn aangestuurd, en waar voor sommige registers nog aansturingen zullen volgen.
* Belangrijke is ook regelmatige thuisstudie, en de leden weten zelf wat voor hun thuisstudie behoeft.
* Er staat nog één groepsrepetitie op de planning voor de groepen.
* Zeer belangrijke in de voorbereiding zijn ook de drie concerten die gepland staan (Herfstconcert, Merum en Molenbeersel).
* In de laatste week zullen we op maandag, dinsdag en donderdag elders repeteren.
* Op vrijdag 25 November volgt de Generale Uitvoering in De Zaal.
En dan natuurlijk ons optreden in Zutphen op zondag 27 November 15.00 uur. We hebben het gevoel dat alle neuzen in dezelfde richting staan. De ontstane “gaatjes””  in de fanfare gaan nog opgevuld worden, en dan kan er eigenlijk weinig meer in de weg staan om er samen een prachtige happening van te gaan maken. Wij danken alvast iedereen voor diens inzet!